Treceți la conținutul principal

Usi de garaj sectionale vs Usi garaj tip rulou.Ce tip de usa de garaj sa aleg ?

In general, am constatat ca in Romania majoritatea clientilor care cauta usi garaj tip rulou si usi sectionale, inteleg imediat functionarea acestora. Clientii aleg usi de garaj elegante, compacte care sa se potriveasca cu arhitectura casei.

In ultima perioada, usile de garaj tip rulou au fost foarte solicitate, oare de ce ? Usile de garaj sectionale sunt mai ieftine si mai practice, in timp ce usile de garaj tip rulou sunt mai sofisticate si mai greu de intretinut. O sa prezint cateva caracteristici detaliate in acest articol ca sa tragi o concluzie si sa alegi usa potrivita.

 De ce sa aleg usi garaj tip rulou ?


Daca vrei sa alegi dintre cele doua, eu recomand cu inima deschisa usile sectionale. Montam sute de usi sectionale pe an, si putem trage concluzii legate de usurinta de manevrare si costuri reduse de exploatare. 

usi garaj tip rulou


In Romania usile de garaj rulou nu sunt bine promovate ca si usa sectionala. Agentii de vanzari, intotdeauna recomanda usile sectionale. Sunt mult mai usor de instalat, iar lamele usilor de tip rulou fiind din aluminiu nu au duritatea otelului galvanizat.

Daca locuiesti foarte aproape de strada si nu ai destul spatiu pentru sistemul de culisare a usilor sectionale, atunci cea mai buna varianta este usa garaj tip rulou. Usile sectionale se monteaza in spatele golului si se deschid prin glisare de-a lungul tavanului. Usile rulou nu ocupa spatiu in interiorul garajului sau pe plafon unde ai corpuri de iluminat. Sunt foarte flexibile si permit instalarea acestoria pe orice tip de cladire, iar cu ajutorul unui motor electric poti deschide / inchide usa cu o telecomanda si ai confort maxim. Toate usile de tip rulou sunt prevazute cu manivela in caz de pana de curent. O alta varianta de actionare a usilor de garaj tip rulou este actionarea cu arc.


usi garaj tip rulou


Un alt aspect important pe care nu l-am mentionat este ca usile sectionale sunt disponibile in orice culoare RAL, iar la Smilo Holding aceste usi garaj rulou doorTECK ® sunt disponibile in: alb pur ral 9010 , stejar auriu, stejar inchis, maro ral 8014.

Usile rulou si usile sectionale se intretin relativ usor, doar cand vine vorba de lubrifiera suruburilor, trebuie sa folosesti mai mult lubrifiant pe sistemele de culisare, deoarece acestea sunt formate din sectiuni prinse intre ele cu suruburi. In ceea ce priveste usile rulou trebuie sa desfaceti capacul unde se afla motorul sa-l verificati din cand in cand pentru o functionare eficienta.


usi garaj tip rulou


Concluzie:


Usile tip rulou sunt recunoscute pentru fiabilitatea si siguranta lor, dar usile sectionale sunt mai accesesibile si pot fi folosite in diverse contexte, de la usa de garaj, pana la cel de usa pentru hale industriale si depozite.

Avantajul usilor tip rulou fata de cele sectionale consta in faptul ca lamelele se strang intr-o caseta care ocupa spatiu foarte mic, iar inchiderea si deschiderea la usile sectionale se realizeaza prin culisare pe tavan. Spatiul ocupat de usa tip rulou este foarte mic, iar accesibilitatea este sporita. 

Click pentru video ! 
Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Porti metalice de calitate pentru o functionalitate perfecta . Oferim o gama variata de modele moderne pentru casa ta

Aceste porti metalice trebuie sa fie robuste si fiabile, sa fie frumose din punct de vedere estetic pentru a oferi eleganta si stil.
Fiecare poarta metalica pe care o confectionam si montam in Cluj-Napoca sau in alte orase din Romania este unica pentru client. Poarta trebuie sa aiba o armonizare vizuala cu proprietatea, indiferent daca acesta este o poarta traditionala sau moderna, accentul fiind pus pe design si calitate.

Orice stil sau dimensiune de poarta de metal poate fi proiectata pentru a satisface cerintele tale specifice; Vei primii o schita inainte ca poarta ta sa fie confectionata ca sa te asiguram ca acestea corespunde cu cerintele tale.
Multe firme care confectioneaza ,,porti din fier forjat'' care nu sunt in proportie de 100% din fier forjat. Trebuie sa fi constient ca o poarta din fier forjat este foarte scumpa si foarte greu de realizat. Portile de obicei sunt confectionate din otel sau aluminiu.
Noi confectionam porti metalice cu un design modern si …

Sfaturi utile despre porti metalice rezidentiale. O poarta metalica trebuie sa fie sigura nu doar frumoasa.

Cand te gandesti la o poarta metalica, prima prioritate, de obicei este functionalitatea. Indiferent de tipul portii, fie batanta, culisanta (glisanta) sau autoportanta prima impresie conteaza. Portofoliul nostru de imagini este echivalent cu o mie de cuvinte, puteti arunca o privire la cateva modele porti metalice confectionate de noi, realizate in dimensiuni si forme diferite.O poarta metalica trebuie sa fie si sigura nu doar frumoasa. Portile sunt realizate din otel, optional se poate si din lemn.  Portile noastre pot fi confectionate pentru toate conceptele de design si amenajari. Pot avea modele moderne sau simple, dar putem confectiona si porti complexe. Putem sa conbinam barele cu elemente din fier forjat. Puteti alege dintre miile de modele sau puteti crea una proprie.Deci, care sunt lucrurile la care ar trebui sa fiu atent cand aleg o poarta ?
Intretinere:
Depinde de materialul din care este realizat. Daca este realizat din fier – pur si simplu stergeti cu o so…

Porti metalice rezidentiale. Confectionam porti metalice din profile metalice si fier forjat

Aceste porti metalice maresc valoarea casei tale, dar si securitatea.Cand te gandesti la casa ta, vrei caaceasta sa fie unica, deoarece primele impresii sunt cele mai importante. Este logic sa incepi sa modernizezi poarta, fiindca lumea cand intra pe proprietatea ta poarta se evidentiaza cel mai mult.

Nu stiu daca te-ai plimbat in cartiere bogate, dar portile metalice rezidentiale sunt incredibil de frumoase. Oamenii asocieaza portile metalice rezidentiale cu bogatia si succesul. Acestea sunt accesibile tuturor, in prezent, oricine isi permiete o poarta moderna eleganta. Cand m-am plimbat in cartiere bogate din Cluj-Napoca, privelistea cea mai frumoasa a fost cand am vazut portile metalice. Portile erau de aproape de mine, incat puteam sa interactionez cu ele, parca erau vii.Portile din fier forjat sunt unele dintre cele mai durabile materiale in prezent. Desii pentru mediile umede sau daca locuiesti aproape de mare un nivelul de sare in aer este foarte mare, este recomanda…