Treceți la conținutul principal

Cele mai raspandite usi de garaj sectionale. Istoria usilor de garaj - din secolul al XVII - lea pana azi.

Multi dintre noi am experimentat avantajele usilor de garaj electrice moderne. In acest articol vreau sa descriu istoria usilor de garaj, modul in care inovatiile de-a lungul anilor au ajutat transformarea acestor usi de garaj in ceea ce este astazi. Vom explora modul in care s-au transformat usile de garaj electrice cu control de la distanta.

Originea usilor de garaj poate fi datata de la 3500-250 i.Hr dupa inventarea rotii. Initial roata nu a fost folosita pentru transport, dar, odata cu trecerea timpului, au fost folosite pentru transport. Transportul pe roti a devenit din ce in ce mai popular, dar si nevoie de proteja aceste vehicule.

usi de garaj


In antichitate, aceste vehicule au fost mentionate inca din vechile texte grecesti. Care au devenit populare atat pentru razboi, cat si pentru curse in tipul Jocurilor Olimpice din Grecia. Acestea au fost in mod obisnuit depozitate in centrele oraselor in ateliere.
 
Inventia automobilului la sfarsitul anilor 1800 a dus la necesitatea usii de garaj moderne. Primele masini nu avea acoperis si erau usor expuse ploii etc. Aceste automobile au fost initial adopostite in case, alaturi de vehicule trase de cai. In timp ce aceasta s-a dovedit a fi o solutie temporara, mirosul de cai era insuportabil.

La inceputul secolului, au inceput sa apara adaposturi mai potrivite pentru automobile. Primele usi sectionale moderne au fost produse in 1902 in Chicago. Antreprenorii au profitat de popularitatea in crestere a masinilor si a parcarilor, precum si de garajele mari pentru depozitarea autovehiculelor. Proprietarii de automobile au parcat in aceste garaje si au platit o taxa lunara. Acest concept a inceput sa schime productia in masa a vehiculelor.

Ford a devenit primul vehicul fabricat in serie in 1913. Utilizarea liniei de asamblare a condus la reducerea costurilor. In prezent, romanii care detin masini, cererea pentru usi de garaj sectionale si industriale este mai mare ca niciodata.
Cele mai vechi usi de garaj de dimensiuni mari au provocat foarte multe probleme. Zapada s-a strans in fata usii, necesitand mult efort pentru a deschide usa. Orice in calea acestor usi ar putea impiedica proprietarii sa-si scoata masina din garaj. Primele masini Ford avusesera nevoie urgent de un adapost sigur, masinile vechi nu aveau caputa si erau foarte scumpe. Multe masini erau parcate in hambare si in structuri ce mermiteau depozitarea. In zonele urbane in Statele Unite ale Americii au inceput sa apara garaje mari, private. Aceste garaje aveau o taxa lunara, dar nu erau solutie perfecta la aceea vreme.

In Romania multi proprietari cauta usi de garaj de tip sectional care pot adapostii pana la 2-3 masini. Avand in vedere comoditatea pe care o ofera un garaj, acesta este considerat ca o a doua casa. Corporatiile moderne cum ar fi Apple, Google, Amazon si-au inceput prima data activitatea intr-un garaj.Usile sectionale electrice cu deschidere de la distanta cu telecomanda au devenit populare in anii 1980 si 1990. In anul 1970 usile au fost schimbate din lemn in otel si aluminiu si fibre de sticla si alte materiale. Aceste materiale noi sunt sunt folosite si in prezent, incluzand materiale cu izolare termica sau fonica. Cele mai populare materiale in prezent sunt panourile de tip sandwich cu izolatie de spuma poliuretanica ecologica din doua foi de otel galvanizat de 40 m, iar sinele de culisare din otel galvanizat si rolele nylon cu rulmenti grafitati. Puteti accesoriiza aceste usi cu: geamuri sau panouri vitrate cu geam acrilic, grile de aerisire, usi pietonale cu garnituri de cauciuc, pe intreg conturul usii. Usile de garaj moderne se deschid pe verticala, culisand paralel cu tavanul, poti castiga foarte mult spatiu in fata si in interiorul garajului.Daca vrei sa achizitionezi usi de garaj este recomandat sa cumperi o automatizare. Fiecare usa de garaj poate fi manevrata electric, cu ajutorul fotocelulelor de siguranta puteti configura optiunea de blocare a usilor, atunci cand acestea se deschid/inchid. Usile de garaj trebuie construite potrivit standardelor de siguranta si rezistenta, iar motorul trebuie sa aiba aceste aspecte. 

Pentru mai multe informatii, contacteaza azi un specialist Smilo Holding !


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Porti metalice de calitate pentru o functionalitate perfecta . Oferim o gama variata de modele moderne pentru casa ta

Aceste porti metalice trebuie sa fie robuste si fiabile, sa fie frumose din punct de vedere estetic pentru a oferi eleganta si stil. Fiecare poarta metalica pe care o confectionam si montam in Cluj-Napoca sau in alte orase din Romania este unica pentru client. Poarta trebuie sa aiba o armonizare vizuala cu proprietatea, indiferent daca acesta este o poarta traditionala sau moderna, accentul fiind pus pe design si calitate. Orice stil sau dimensiune de poarta de metal poate fi proiectata pentru a satisface cerintele tale specifice; Vei primii o schita inainte ca poarta ta sa fie confectionata ca sa te asiguram ca acestea corespunde cu cerintele tale. Multe firme care confectioneaza ,,porti din fier forjat'' care nu sunt in proportie de 100% din fier forjat. Trebuie sa fi constient ca o poarta din fier forjat este foarte scumpa si foarte greu de realizat. Portile de obicei sunt confectionate din otel sau aluminiu. Noi confectionam porti metalice

Sfaturi utile despre porti metalice rezidentiale. O poarta metalica trebuie sa fie sigura nu doar frumoasa.

Cand te gandesti la o poarta metalica, prima prioritate, de obicei este functionalitatea. Indiferent de tipul portii, fie batanta, culisanta (glisanta) sau autoportanta prima impresie conteaza. Portofoliul nostru de imagini este echivalent cu o mie de cuvinte, puteti arunca o privire la cateva modele porti metalice confectionate de noi, realizate in dimensiuni si forme diferite. O poarta metalica trebuie sa fie si sigura nu doar frumoasa. Portile sunt realizate din otel, optional se poate si din lemn.  Portile noastre pot fi confectionate pentru toate conceptele de design si amenajari. Pot avea modele moderne sau simple, dar putem confectiona si porti complexe. Putem sa conbinam barele cu elemente din fier forjat. Puteti alege dintre miile de modele sau puteti crea una proprie. Deci, care sunt lucrurile la care ar trebui sa fiu atent cand aleg o poarta ? Intretinere: Depinde de materialul din care este realizat. Daca este realizat din fier –

Reparatii usi de garaj Cluj. Cele mai frecvente probleme

In cazul in care nu se deschide usa de garaj, nu intra in panica. Usa de garaj poate fi reparata, puteti evita achizitionarea unei usi de garaj Sunt 2 elemente principale: usa de garaj si automatizarea, care controleaza miscarea usii. Oamenii au incredere ca ele vor lucra impreuna in armonie. Instalarea unei usi de garaj, fara pregatire corespunzatoare poate fi foarte periculos sau puteti ajunge la reparatii costisitoare. Problemele cele mai frecvente sunt ruperea arcurilor. Daca arcul se rupe acesta trebuie reparat imediat. Daca observati ca cablul usii este uzat sau rupt, va trebui sa-l inlocuiti. Cablul in sine nu este foarte scump, dar instalarea poate dura ceva timp. O alta problema comuna este usa de garaj automatizata. In unele cazuri, usa de garaj nu se inchide, din cauza bateriilor din telecomanda sau din cauza senzorului amplasat in partea de jos a usii. Daca nu puteti seta senzorii pe cont propriu, este indicat sa apelati la un montator de usi de gara