Treceți la conținutul principal

Sistem de automatizari pentru porti moderne pentru casa sau afacerea ta

Vrei sa treci la urmatorul nivel privind automatizarea casei tale ? Vrei sa scapi de efortul de a cobora din masina si sa inchizi de fiecare data poarta manual ? Vrei sa controlezi poarta cu ajutorul telecomenzii radio ? Tot ce trebuie sa faci este sa alegi un sistem de automatizare pentru porti cere ti se potriveste.

Ce e de facut ?

Sunt 3 tipuri de porti: porti batante, porti culisante, porti autoportante. Sistemul de deschidere depinde de greutatea, spatiul si unghiul de deschidere a portii. Pentru orice tip de poarta exista o gama variata de automatizari pe care le porti alege dupa caracteristicile mentionate in acest articol

Iata cateva exemple:

Porti batante – sunt formate din 2 aripi, iata cateva criterii de care trebuie sa tii cont:
-greutatea aripilor
-ciclul de operare (de obicei aceste motoare reziste pana la 20-60 de deschideri/zi
-dimensiunea stalpilor

poarta batanta model grecesc smilo holding cluj


Porti culisante – sunt foarte populare in Romania.  Aceste tipuri de porti sunt moderne si atractive care necesita o suprafata libera pentru glisare de-a lungul zidului sau gardului.
Portile culisante au doar o singura aripa. Astfel, poarta gliseaza usor pe o sina prinsa cu un suport de prindere. Sistemele de inchidere pentru porti culisante sunt eficiente pe termen lung. Sunt sigure, fiabile si asigura o deschidere rapida (o poarta de 4 m in 6 secunde, iar o poarta de 7 m in 18 secunde).

sisteme automatizari porti pentru porti rezidentiale curte

Daca vrei un sistem de automatizare pentru porti, ai nevoie de cunostinte minime despre aceste sisteme performante, cum ar fi:

-un sistem de automatizare care este compus din: 1 sau 2 motoare, numarul lor depinde de cate panouri are poarta ta, este necesar un motor pentru fiecare panou. Aceste motoare pot fi: rotative, ingropate sau liniare.

-unitate de comanda: unitatea sau centrala de comanda este o placa electronica cu un microprocesor care preia semnalele radio de la telecomanda, acesta alimentaza motoarele si lampile de semnalizare pentru porti. Alimentarea se realizeaza la reteua de curent alternativ a casei (220V)

-lampa semnalizare auto: lampele de iluminat se monteaza intr-un loc la vedere, acestea se monteaza in general pe varful stalpilor unde atrage atentia pietonilor si soferilor de autovehicule

-telecomanda radio: daca vremea este nefavorabila cu o singura apasare pe butonul telecomenzii poarta se deschide cu ajutorul undelor radio – nu mai trebuie sa cobori din autovehicul. Fiecare telecomanda are un cod propriu, deci nimeni nu poate deschide poarta sau usa de garaj, deoarece telecomanzile au coduri diferite memorizate.

Alegerea modelului de automatizare pentru poarta ta

-greutatea portii sau greutatea unui panou (porti rezidentiale si industriale)
-numar cicluri: daca poarta are o utilizare intensa, atunci este recomandat sa achizitionezi un motor pentru porti industriale. Daca poarta realizeaza 10 deschideri pe zi, atunci trebuie sa alegeti un motor pentru uz rezidential.

Sper ca ti-au fost de folos aceste informatii despre sisteme automatizari porti > ne gasesti pe http://www.smilo.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Porti metalice de calitate pentru o functionalitate perfecta . Oferim o gama variata de modele moderne pentru casa ta

Aceste porti metalice trebuie sa fie robuste si fiabile, sa fie frumose din punct de vedere estetic pentru a oferi eleganta si stil. Fiecare poarta metalica pe care o confectionam si montam in Cluj-Napoca sau in alte orase din Romania este unica pentru client. Poarta trebuie sa aiba o armonizare vizuala cu proprietatea, indiferent daca acesta este o poarta traditionala sau moderna, accentul fiind pus pe design si calitate. Orice stil sau dimensiune de poarta de metal poate fi proiectata pentru a satisface cerintele tale specifice; Vei primii o schita inainte ca poarta ta sa fie confectionata ca sa te asiguram ca acestea corespunde cu cerintele tale. Multe firme care confectioneaza ,,porti din fier forjat'' care nu sunt in proportie de 100% din fier forjat. Trebuie sa fi constient ca o poarta din fier forjat este foarte scumpa si foarte greu de realizat. Portile de obicei sunt confectionate din otel sau aluminiu. Noi confectionam porti metalice

Sfaturi utile despre porti metalice rezidentiale. O poarta metalica trebuie sa fie sigura nu doar frumoasa.

Cand te gandesti la o poarta metalica, prima prioritate, de obicei este functionalitatea. Indiferent de tipul portii, fie batanta, culisanta (glisanta) sau autoportanta prima impresie conteaza. Portofoliul nostru de imagini este echivalent cu o mie de cuvinte, puteti arunca o privire la cateva modele porti metalice confectionate de noi, realizate in dimensiuni si forme diferite. O poarta metalica trebuie sa fie si sigura nu doar frumoasa. Portile sunt realizate din otel, optional se poate si din lemn.  Portile noastre pot fi confectionate pentru toate conceptele de design si amenajari. Pot avea modele moderne sau simple, dar putem confectiona si porti complexe. Putem sa conbinam barele cu elemente din fier forjat. Puteti alege dintre miile de modele sau puteti crea una proprie. Deci, care sunt lucrurile la care ar trebui sa fiu atent cand aleg o poarta ? Intretinere: Depinde de materialul din care este realizat. Daca este realizat din fier –

Reparatii usi de garaj Cluj. Cele mai frecvente probleme

In cazul in care nu se deschide usa de garaj, nu intra in panica. Usa de garaj poate fi reparata, puteti evita achizitionarea unei usi de garaj Sunt 2 elemente principale: usa de garaj si automatizarea, care controleaza miscarea usii. Oamenii au incredere ca ele vor lucra impreuna in armonie. Instalarea unei usi de garaj, fara pregatire corespunzatoare poate fi foarte periculos sau puteti ajunge la reparatii costisitoare. Problemele cele mai frecvente sunt ruperea arcurilor. Daca arcul se rupe acesta trebuie reparat imediat. Daca observati ca cablul usii este uzat sau rupt, va trebui sa-l inlocuiti. Cablul in sine nu este foarte scump, dar instalarea poate dura ceva timp. O alta problema comuna este usa de garaj automatizata. In unele cazuri, usa de garaj nu se inchide, din cauza bateriilor din telecomanda sau din cauza senzorului amplasat in partea de jos a usii. Daca nu puteti seta senzorii pe cont propriu, este indicat sa apelati la un montator de usi de gara