Treceți la conținutul principal

Bun venit, Octombrie ! Acum este timpul sa ne contactati pentru intretinere si service

Usa de garaj  se află tot timpul in miscare, va sfatuim sa nu atingeti componentele cum ar fi: balamalele care se afla sub tensiune mare, șinele de culisare verticale pe care culiseaza rolele, arcurile de tractiune. Sa nu uitati sa-l verificati din cand in cand.
Fără îndoială, cea mai importanta, dar si cea mai periculoasă parte a usii de garaj sunt arcurile. Cu timpul arcurile se uzează, iar and se rup, exista riscul unor accidente.
Montarea, întreţinerea, reparaţia şi demontarea uşilor de garaj secţionale trebuie să fie executate de către persoane competente. Aceste persoane trebuie să cunoască şi să respecte normele naţionale de tehnica securităţii muncii. Înainte de darea în folosinţă a uşii se verifică dacă aceasta se află într-un stadiu mecanic fără defect şi, deci, echilibrată astfel încât să poată fi acţionată manual.

Vă rugăm să efectuaţi urmatoarele operaţiuni:

Lunar

-se curăţă de praf şi impurităţi interiorul şinelor de ghidare  
-se verifică poziţia garniturilor de etanşare, în special a celei inferioare 
-se verifi că (vizual) integritatea spirelor arcurilor de torsiune  
-se inspectează cablurile de tracţiune şi poziţia frânelor de cablu  
-se inspectează poziţia cablurilor de alimentare, precum şi a cablurilor elementelor de siguranţă electronice dacă există uşă pietonală, se verifică inchiderea corectă a acesteia, precum şi funcţionarea corectă a amortizorului acesteia şi a senzorului (dacă uşa are în dotare).

Trimestrial

-balamalele şi axa rolelor se curăţă cu ulei WD 40 (sau echivalent), pentru a se asigura culisarea şi ungerea optimă pentru curăţirea şi întreţinerea panourilor este sufi cientă apa curată; în   
-cazul unor murdăriri mai puternice se poate folosi apă caldă cu un detergent nespumant neutru (detergent casnic cu valoarea pH 7) geamul acrilic din vitraje NU SE CURĂŢĂ CU CĂRPE, PERII SAU ORICE ALT -SUPORT – startul de UV superficial se va deteriora şi zgâria! se verifică balansul uşii prin deschiderea acesteia circa 50 cm; dacă uşa nu se mişcă în nici un sens, balansul este bun; dacă tinde să se mişte în unul dintre sensuri (sus sau jos), atunci balansul nu este realizat şi în acest caz trebuie reglat de către un specialist.

Verificarea arcurilor:

a. Uşi acţionate manual:

-deschideţi uşa de garaj până la nivelul taliei
-dacă arcurile nu sunt slăbite sau supratensionate, ar trebui să menţină uşa la acest nivel.

b. Uşi acţionate electric:

-deconectaţi operatorul electric al uşii
-deschideţi uşa de garaj până la nivelul taliei
-daca arcurile nu sunt slăbite sau supratensionate, ar trebui să menţină uşa la acest nivel.

Important!

De câte ori este necesar, panourile se curăţă cu apă şi detergent (necoroziv) fără a se aplica jet puternic de apă pe suprafaţa acestora:

-pe timp de iarnă, se curăţă gheaţa depusă în spaţiul exterior dintre panouri sau pe garnitura inferioară a uşii
-NU se ung părţile mobile sau şinele cu vazelină sau similar.

Daca cauti o firma specializata in service si reparatii usi de garaj, apeleaza la un specialist Smilo

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Porti metalice de calitate pentru o functionalitate perfecta . Oferim o gama variata de modele moderne pentru casa ta

Aceste porti metalice trebuie sa fie robuste si fiabile, sa fie frumose din punct de vedere estetic pentru a oferi eleganta si stil. Fiecare poarta metalica pe care o confectionam si montam in Cluj-Napoca sau in alte orase din Romania este unica pentru client. Poarta trebuie sa aiba o armonizare vizuala cu proprietatea, indiferent daca acesta este o poarta traditionala sau moderna, accentul fiind pus pe design si calitate. Orice stil sau dimensiune de poarta de metal poate fi proiectata pentru a satisface cerintele tale specifice; Vei primii o schita inainte ca poarta ta sa fie confectionata ca sa te asiguram ca acestea corespunde cu cerintele tale. Multe firme care confectioneaza ,,porti din fier forjat'' care nu sunt in proportie de 100% din fier forjat. Trebuie sa fi constient ca o poarta din fier forjat este foarte scumpa si foarte greu de realizat. Portile de obicei sunt confectionate din otel sau aluminiu. Noi confectionam porti metalice

Sfaturi utile despre porti metalice rezidentiale. O poarta metalica trebuie sa fie sigura nu doar frumoasa.

Cand te gandesti la o poarta metalica, prima prioritate, de obicei este functionalitatea. Indiferent de tipul portii, fie batanta, culisanta (glisanta) sau autoportanta prima impresie conteaza. Portofoliul nostru de imagini este echivalent cu o mie de cuvinte, puteti arunca o privire la cateva modele porti metalice confectionate de noi, realizate in dimensiuni si forme diferite. O poarta metalica trebuie sa fie si sigura nu doar frumoasa. Portile sunt realizate din otel, optional se poate si din lemn.  Portile noastre pot fi confectionate pentru toate conceptele de design si amenajari. Pot avea modele moderne sau simple, dar putem confectiona si porti complexe. Putem sa conbinam barele cu elemente din fier forjat. Puteti alege dintre miile de modele sau puteti crea una proprie. Deci, care sunt lucrurile la care ar trebui sa fiu atent cand aleg o poarta ? Intretinere: Depinde de materialul din care este realizat. Daca este realizat din fier –

Reparatii usi de garaj Cluj. Cele mai frecvente probleme

In cazul in care nu se deschide usa de garaj, nu intra in panica. Usa de garaj poate fi reparata, puteti evita achizitionarea unei usi de garaj Sunt 2 elemente principale: usa de garaj si automatizarea, care controleaza miscarea usii. Oamenii au incredere ca ele vor lucra impreuna in armonie. Instalarea unei usi de garaj, fara pregatire corespunzatoare poate fi foarte periculos sau puteti ajunge la reparatii costisitoare. Problemele cele mai frecvente sunt ruperea arcurilor. Daca arcul se rupe acesta trebuie reparat imediat. Daca observati ca cablul usii este uzat sau rupt, va trebui sa-l inlocuiti. Cablul in sine nu este foarte scump, dar instalarea poate dura ceva timp. O alta problema comuna este usa de garaj automatizata. In unele cazuri, usa de garaj nu se inchide, din cauza bateriilor din telecomanda sau din cauza senzorului amplasat in partea de jos a usii. Daca nu puteti seta senzorii pe cont propriu, este indicat sa apelati la un montator de usi de gara