Treceți la conținutul principal

Bun venit, Octombrie ! Acum este timpul sa ne contactati pentru intretinere si service

Usa de garaj  se află tot timpul in miscare, va sfatuim sa nu atingeti componentele cum ar fi: balamalele care se afla sub tensiune mare, șinele de culisare verticale pe care culiseaza rolele, arcurile de tractiune. Sa nu uitati sa-l verificati din cand in cand.
Fără îndoială, cea mai importanta, dar si cea mai periculoasă parte a usii de garaj sunt arcurile. Cu timpul arcurile se uzează, iar and se rup, exista riscul unor accidente.
Montarea, întreţinerea, reparaţia şi demontarea uşilor de garaj secţionale trebuie să fie executate de către persoane competente. Aceste persoane trebuie să cunoască şi să respecte normele naţionale de tehnica securităţii muncii. Înainte de darea în folosinţă a uşii se verifică dacă aceasta se află într-un stadiu mecanic fără defect şi, deci, echilibrată astfel încât să poată fi acţionată manual.

Vă rugăm să efectuaţi urmatoarele operaţiuni:

Lunar

-se curăţă de praf şi impurităţi interiorul şinelor de ghidare  
-se verifică poziţia garniturilor de etanşare, în special a celei inferioare 
-se verifi că (vizual) integritatea spirelor arcurilor de torsiune  
-se inspectează cablurile de tracţiune şi poziţia frânelor de cablu  
-se inspectează poziţia cablurilor de alimentare, precum şi a cablurilor elementelor de siguranţă electronice dacă există uşă pietonală, se verifică inchiderea corectă a acesteia, precum şi funcţionarea corectă a amortizorului acesteia şi a senzorului (dacă uşa are în dotare).

Trimestrial

-balamalele şi axa rolelor se curăţă cu ulei WD 40 (sau echivalent), pentru a se asigura culisarea şi ungerea optimă pentru curăţirea şi întreţinerea panourilor este sufi cientă apa curată; în   
-cazul unor murdăriri mai puternice se poate folosi apă caldă cu un detergent nespumant neutru (detergent casnic cu valoarea pH 7) geamul acrilic din vitraje NU SE CURĂŢĂ CU CĂRPE, PERII SAU ORICE ALT -SUPORT – startul de UV superficial se va deteriora şi zgâria! se verifică balansul uşii prin deschiderea acesteia circa 50 cm; dacă uşa nu se mişcă în nici un sens, balansul este bun; dacă tinde să se mişte în unul dintre sensuri (sus sau jos), atunci balansul nu este realizat şi în acest caz trebuie reglat de către un specialist.

Verificarea arcurilor:

a. Uşi acţionate manual:

-deschideţi uşa de garaj până la nivelul taliei
-dacă arcurile nu sunt slăbite sau supratensionate, ar trebui să menţină uşa la acest nivel.

b. Uşi acţionate electric:

-deconectaţi operatorul electric al uşii
-deschideţi uşa de garaj până la nivelul taliei
-daca arcurile nu sunt slăbite sau supratensionate, ar trebui să menţină uşa la acest nivel.

Important!

De câte ori este necesar, panourile se curăţă cu apă şi detergent (necoroziv) fără a se aplica jet puternic de apă pe suprafaţa acestora:

-pe timp de iarnă, se curăţă gheaţa depusă în spaţiul exterior dintre panouri sau pe garnitura inferioară a uşii
-NU se ung părţile mobile sau şinele cu vazelină sau similar.

Daca cauti o firma specializata in service si reparatii usi de garaj, apeleaza la un specialist Smilo

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Porti metalice de calitate pentru o functionalitate perfecta . Oferim o gama variata de modele moderne pentru casa ta

Aceste porti metalice trebuie sa fie robuste si fiabile, sa fie frumose din punct de vedere estetic pentru a oferi eleganta si stil. Fiecare poarta metalica pe care o confectionam si montam in Cluj-Napoca sau in alte orase din Romania este unica pentru client. Poarta trebuie sa aiba o armonizare vizuala cu proprietatea, indiferent daca acesta este o poarta traditionala sau moderna, accentul fiind pus pe design si calitate. Orice stil sau dimensiune de poarta de metal poate fi proiectata pentru a satisface cerintele tale specifice; Vei primii o schita inainte ca poarta ta sa fie confectionata ca sa te asiguram ca acestea corespunde cu cerintele tale. Multe firme care confectioneaza ,,porti din fier forjat'' care nu sunt in proportie de 100% din fier forjat. Trebuie sa fi constient ca o poarta din fier forjat este foarte scumpa si foarte greu de realizat. Portile de obicei sunt confectionate din otel sau aluminiu. Noi confectionam porti metalice

Recomandări Practice pentru Porțile Metalice Rezidențiale: O Poartă Metalică Trebuie să Asigure Securitate, Pe Lângă Aspectul Estetic.

Când te gândești la achiziționarea unei porți metalice, funcționalitatea este primordială, dar impactul vizual nu este de neglijat.  Fie că optezi pentru porți batante, culisante sau autoportante, prima impresie este esențială. Te invităm să explorezi galeria noastră foto, o colecție care ilustrează diversitatea modelelor noastre de porți metalice , concepute într-o varietate de dimensiuni și stiluri, demonstrând capacitatea noastră de a personaliza fiecare proiect în parte. O poartă metalică nu trebuie să fie doar estetic plăcută, ci și sigură. Fabricăm porți din oțel, oferind opțional și variante combinate cu lemn. Porțile noastre sunt concepute să se potrivească oricărui stil de design și arhitectură, oferind atât modele moderne și minimaliste, cât și opțiuni mai elaborate. De asemenea, suntem deschiși să integrăm elemente decorative din fier forjat, adăugând un plus de rafinament. Aveți libertatea de a alege dintr-o vastă selecție de modele existente sau de a personaliza

Sisteme de automatizari pentru porti si usi de garaj

Daca cauti sisteme automatizari porti Nice pentru poarta ta rezidentiala, te putem ajuta cu o gama variata de sisteme de automatizare, pentru porti culisante, batante, autoportante sau usi de garaj sectionale. Portile automate ofera siguranta maxima si impedica intrarea prin efractie, in plus, cine nu si-ar dori sa deschida o usa de garaj sau o poarta fara sa fie nevoit sa coboare din masina ? Un sistem de automatizare ofera avantaje maxime, permitanduti sa deschizi usile prin apasarea unui buton al telecomenzii radio.    Alege calitatea ! Alege automatizari porti de la Smio Holding Siguranta la intrarea intr-un spatiu privat se poate realiza doar prin intermediul uni sistem de automatizare pentru porti. Aceste sisteme asigura asigura confortul pe care-l meriti, sistemele oferite de firma noastra asigura indeplinirea tuturor caracteristicilor unei case contemporante. Oferim cele mai eficiente si performante automatizari pentru porti si, garantam o function